Home Nieuws Jeroen Bergers is de nieuwe algemeen voorzitter van Jong N-VA
06
mrt
2022

Jeroen Bergers is de nieuwe algemeen voorzitter van Jong N-VA

Jeroen Bergers

Jeroen Bergers is de nieuwe algemeen voorzitter van Jong N-VA. Tot en met het verkiezingsjaar 2024 zal hij het uithangbord zijn van de grootste Vlaamse jongerenpartij.

Bergers won de verkiezing in vormingscentrum Destelheide – onder toeziend oog van N-VA-ondervoorzitter Valerie Van Peel – met 57% van de stemmen van tegenkandidaat Glen De Waele. Hij is de 12e voorzitter van Jong N-VA en volgt Viktor Rooseleer op die sinds maart 2020 voorzitter was.

“Deze verkiezingen  bewijzen dat N-VA de volkspartij van Vlaanderen is. Vandaag kwamen maar liefst 228 jongeren naar Dworp om hun nieuwe bestuur te kiezen. Allereerst wil ik Viktor bedanken voor zijn tomeloze engagement de afgelopen jaren. Hij was een mentor die er tevens voor zorgde dat Jong N-VA sterker vertegenwoordigd is in de studentensteden dan ooit tevoren. Daarnaast wil ik ook Glen bedanken voor zijn forse engagement als penningmeester en congresvoorzitter de voorbije jaren. Aan politiek talent duidelijk geen gebrek. Glen is een West-Vlaamse leeuw waar jullie nog veel van zullen horen.”

“Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van onze leden. Ze kennen mij als een activist die de vinger op de Belgische wonde legt. Die activistische houding zal Jong N-VA de komende jaren meer dan ooit aannemen. Als student wil ik het ook zeker plezant houden. Jong N-VA is een toffe bende. Samen gaan we met een pint in de hand naar een onafhankelijk Vlaanderenland.”

Het nieuwe dagelijks bestuur is als volgt:

  •  Jeroen Bergers (voorzitter)
  •  Nick Van Elsen (secretaris)
  •  Shauny Bronders (penningmeester)
  •  Klaas De Smedt (voorzitter afdelingsraad)
  •  Torben Gering (afgevaardigde N-VA-partijbestuur)
  •  Evi Rasschaert, Arne Vermeersch, Mike Verslijpe, Joachim De Leenheer (dagelijks bestuurslid)