Home Nieuws Jong N-VA 1302 kiest nieuw bestuur
02
nov
2019

Jong N-VA 1302 kiest nieuw bestuur

Bestuursverkiezingen Jong N-VA 1302

De leden van Jong N-VA 1302, de jongerenafdeling van N-VA in Kortrijk, Harelbeke, Kuurne en Zwevegem, hebben een nieuw bestuur gekozen voor de komende twee jaar.
Giovanny Saelens is opnieuw verkozen als voorzitter, Frédéric Hénonin is ondervoorzitter, Mike Verslijpe wordt secretaris en Laurens Goeminne is penningmeester. Voortaan kunnen ook studenten die niet in het werkingsgebied wonen deel uitmaken van de afdeling. Zo wil Jong N-VA 1302 meer inzetten op de vele
studenten die Kortrijk rijk is.

De jongeren kwamen samen in Kortrijk voor de tweejaarlijkse bestuursverkiezingen van de afdeling. Alle N-VA-leden jonger dan 31 waren stemgerechtigd en konden zich ook kandidaat stellen om toe te treden tot het bestuur. Het nieuwe bestuur telt 14 leden.

Giovanny Saelens (27) is verkozen tot voorzitter. Hij was in februari 2019 tot ad interim voorzitter gekozen toen Roeland Houttekiet een stap opzij zette en behoudt nu ook het vertrouwen van de leden voor de komende twee jaar. Frédéric Hénonin (25) uit Zwevegem blijft de rechterhand van Giovanny en gaat verder als ondervoorzitter. Mike Verslijpe (22) uit Marke wordt de nieuwe secretaris van de afdeling. Laurens Goeminne (22) uit Harelbeke blijft penningmeester.

Giovanny Saelens, voorzitter: "De bestuursverkiezingen zijn het ideale moment om de ploeg te vernieuwen en met frisse moed aan de slag te gaan. Onze afdeling is de voorbije jaren sterk gegroeid en nu komen er ook enkele nieuwe gezichten aan boord die ongetwijfeld een goeie bijdrage zullen leveren. Ik wil ook de afscheidnemende bestuursleden bedanken voor hun engagement de voorbije jaren."

Nieuw is dat Jong N-VA 1302 nu ook uitbreidt richting studenten die in Kortrijk studeren, maar niet in het werkingsgebied wonen. Zo wil de afdeling studenten de kans geven om zich al bij de jongerenafdeling van de partij aan te sluiten. Demi De Jonge, een 23-jarige studente Toegepaste Psychologie uit Sint-Niklaas, is zo de eerste die zich in dit statuut bij de afdeling voegt.

Frédéric Hénonin, ondervoorzitter: "Het is heel positief dat we nu ook studenten de kans geven om zich bij Jong N-VA aan te sluiten, ook al wonen ze niet in Kortrijk, Harelbeke, Zwevegem of Kuurne. Zij maken deel uit van het kloppend hart van ons werkingsgebied en brengen hier meer tijd door dan in hun eigen gemeente. Hun stem moet dus zeker gehoord worden."

Het nieuwe bestuur wil de goede werking van de voorbije jaren verder zetten en zowel politieke, studentikoze als algemene activiteiten organiseren. Zo werden in 2019 onder meer een quiz, een cantus en een gespreksavond met Theo Francken georganiseerd. Later dit jaar zal Jong N-VA 1302 ook nog een chalet uitbaten op Kerst op’t Schouwburg ten voordele van de Warmste Week. Jong N-VA wil blijven fungeren als een ideale eerste stap in de politiek voor jongeren. Wie interesse heeft om lid te worden van Jong N-VA 1302 of meer info wenst, kan steeds ons contactformulier invullen op https://1302.jongnva.be/contacteer-ons.