HomeNieuwsJong N-VA 1302 overhandigt Homans een vod in de Belgische driekleur
10
jul
2019

Jong N-VA 1302 overhandigt Homans een vod in de Belgische driekleur

Jong N-VA 1302

Onder het motto ‘België is zoals dweilen met de kraan open. Vlaanderen onafhankelijk!’ hebben de jongeren van Jong N-VA 1302 een vod cadeau gegeven aan kersvers minister-president Liesbeth Homans. De vod had niet toevallig de kleuren van de Belgische vlag, waarmee de jongeren op ludieke wijze verwezen naar de uitspraak van Homans net na haar eedaflegging.

Minister-president Liesbeth Homans was te gast op de Guldensporenviering in Kortrijk, een traditionele gebeurtenis waarbij op de vooravond van 11 juli de Vlaamse feestdag met plechtigheden wordt ingezet. Voor Homans was het haar eerste 11 juli-toespraak als nieuwe minister-president. Na haar toespraak kreeg ze van enkele bestuursleden van Jong N-VA 1302 een vod in de Belgische driekleur overhandigd. Jong N-VA 1302 kon haar uitspraak na de eedaflegging wel smaken, toen Homans al grappend zei dat ze niet op de foto wou met ‘die Belgische vod’ op de achtergrond.

Giovanny Saelens, voorzitter: “Als Vlaams-nationalistische jongeren houden we wel van wat humor, zeker als het een steek bevat naar België. Ons geschenk is dan ook een knipoog naar de actualiteit. We kunnen de uitspraak van onze nieuwe minister-president zeker smaken.”

De jongeren van Jong N-VA zien er tevens een dubbele betekenis in: België is zoals dweilen met de kraan open. Recent werden nog cijfers gepubliceerd waaruit bleek dat jaarlijks maar liefst 6,4 miljard euro van het Vlaamse belastinggeld naar Wallonië gaat.

Bestuurslid Wout Patyn: “Elke Vlaming betaalt bijna duizend euro per jaar aan Wallonië. Het is slechts één van de vele signalen dat onze federale staat niet werkt. Wie dat ontkent, moet zich dringend beter informeren. Met Jong N-VA blijven wij pleiten voor een onafhankelijk Vlaanderen.”

Naast de tricolore vod gaven de jongeren Liesbeth Homans ook nog een boeket samengesteld uit gele bloemen, zodat ze ook met een echt cadeau naar huis kan vertrekken.

Frédéric Hénonin werd vorige week tot ondervoorzitter verkozen van Jong N-VA 1302. Frédéric: “We hebben de vod op voorhand ook al vuil gemaakt, symbolisch voor de toestand van België en een verwijzing naar het feit dat Vlaanderen beter onafhankelijk zou zijn. We zijn ervan overtuigd dat mevrouw Homans de actie van onze Vlaamsgezinde jongeren apprecieert en wensen haar een fijne Vlaamse feestdag!”

Belgische vod

Jong N-VA 1302 met Liesbeth Homans