Home Nieuws Jong N-VA 1302 wil trouwen in open lucht mogelijk maken
01
feb
2021

Jong N-VA 1302 wil trouwen in open lucht mogelijk maken

Anke Seynaeve, Fréderic Hénonin en Wout Patyn van Jong N-VA in de beschermde Tuinen Messeyne in Kortrijk © Henk Deleu

Trouwen in de idyllische tuin van Messeyne in Kortrijk? Of in het park van Zwevegem? Jong N-VA 1302 stelt voor om trouwen in open lucht ook in onze eigen regio mogelijk te maken. Welk beter nieuws kunnen we brengen tijdens de maand van de liefde?

In het huwelijksbootje stappen is vaak een van de mooiste dagen die een koppel samen beleeft. Met Valentijn in het vooruitschiet, stellen de jongeren van Jong N-VA 1302 voor om trouwen ook in open lucht mogelijk te maken in elke (deel)gemeente. Om de huwelijksdag nog memorabeler te maken, zou het een grote meerwaarde zijn als het officiële ja-woord in een mooie setting kan worden gegeven.

De trouwzaal in het Stadhuis van Kortrijk moet zeker niet inboeten als prachtige locatie, maar ze blijft beperkt in capaciteit. Vaak trekken koppels na de officiële trouw ook naar een buitenlocatie om trouwfoto’s te nemen. Door buiten te trouwen, sla je twee vliegen in één klap. Anke Seynaeve (Kortrijk), bestuurslid Jong N-VA 1302: “Veel koppels dromen van een romantische setting om hun ja-woord te geven. Trouwen aan de Leie of in het Preshoekbos… of op de plek waar ze elkaar hebben leren kennen! Laat het ons mogelijk maken om op die bijzondere plekken in openlucht te trouwen. Elkaar het ja-woord geven is een uitzonderlijke gebeurtenis die we als stad zo nog unieker kunnen maken.”

Waar het stadhuis in Kortrijk met zijn pui nog heel wat charme heeft, is het gemeentehuis in Zwevegem eerder modern. Fréderic Hénonin (Zwevegem), ondervoorzitter Jong N-VA 1302: “Als ik de keuze heb, wil ik liefst op een rustgevende en mooie locatie mijn ja-woord geven. Het park in Zwevegem is hiervoor een ideale locatie.”

Ook Harelbeeks gemeenteraadslid Wout Patyn (Bavikhove) is voorstander en zal het voorstel voorleggen op de gemeenteraad. Wout: “In onze stad is het enkel mogelijk om te trouwen in het stadhuis. Nochtans heeft de gemeenteraad de bevoegdheid om ook andere plaatsen vast te leggen. Laat ons die bevoegdheid dan ook maximaal benutten. Een trouw in open lucht in de zomer moet immers fantastisch zijn.” Daarom stelt hij voor om bijvoorbeeld het stadspark ook open te stellen om er het ja-woord te kunnen geven en in elke deelgemeente een trouwlocatie vast te leggen. “Stel u voor dat Hulstenaars in de toekomst kunnen trouwen in de Pastorietuin die zal opengesteld worden, dat geeft onmiddellijk een extra dimensie op een unieke dag."

bron foto: https://www.hln.be/kortrijk/straks-huwen-in-beschermde-tuinen-messeyne-e...© Henk Deleu

 

Anke Seynaeve

Anke Seynaeve

Bestuurslid
Frédéric Hénonin

Frédéric Hénonin

Ondervoorzitter
Tel.
+32473484243
 Wout Patyn

Wout Patyn

Bestuurslid, Gemeenteraadslid
Tel.
+320474091617