HomeNieuwsJong N-VA nodigt Theo Francken uit in Desselgem
20
sep
2019

Jong N-VA nodigt Theo Francken uit in Desselgem

Jong N-VA Regio Waregem en Jong N-VA 1302 slaan de handen in elkaar om een prominente spreker naar de regio te halen. Op 10 oktober ontvangen ze Theo Francken, gewezen staatssecretaris voor asiel en migratie, in OC de Coorenaar in Desselgem.

Jong N-VA Regio Waregem is de jongerenafdeling van N-VA die jongeren uit Anzegem, Deerlijk, Oostrozebeke, Waregem en Wielsbeke verenigt. De afdeling Jong N-VA 1302 is de koepel van de jongeren uit Harelbeke, Kortrijk, Kuurne en Zwevegem. Nu slaan ze ook de handen in elkaar om op regelmatige basis samen activiteiten te organiseren en een synergie te creëren tussen hun leden. Als eerste gezamenlijk activiteit wordt meteen een prominente spreker naar de regio gehaald.

Theo Francken komt op donderdag 10 oktober naar OC de Coorenaar in Desselgem. Hij zal er de politieke actualiteit uitvoerig bespreken. Uiteraard zal hij het ook hebben over zijn stokpaardje: asiel en migratie. Hij was tot eind 2018 staatssecretaris voor deze bevoegdheden en werd in mei 2019 opnieuw verkozen in de Kamer. Hij zal zijn beleid van de voorbije jaren toelichten en zal zonder twijfel zijn ongezouten mening over de huidige toestand geven.
De lezing van Theo Francken gaat van start om 20u. Om 19u30 gaan de deuren open en kan er al iets gedronken worden in de bar. Na de lezing trakteert de organisatie nog met een gratis vat.

Glen De Waele, voorzitter Jong N-VA Regio Waregem: “We zijn blij met deze samenwerking en kijken uit naar de komst van Theo Francken. We zijn ervan overtuigd dat we op een massale opkomst zullen kunnen rekenen. Beschouw dit niet enkel als een lezing: het is ook het ideale netwerkmoment waarbij geïnteresseerden nieuwe contacten kunnen leggen.“

Giovanny Saelens, voorzitter Jong N-VA 1302: “We zijn de twee grootste jongerenafdelingen van N-VA in onze regio. Door nu ook samen te werken kunnen we activiteiten op een grotere schaal organiseren en bereiken we heel wat mensen. We merken dat politiek meer dan ooit leeft onder jongeren en mikken er dan ook zeker op om nieuwe leden aan te trekken.”