Home Nieuws Mike Verslijpe verkozen in nationaal dagelijks bestuur Jong N-VA
07
mrt
2022

Mike Verslijpe verkozen in nationaal dagelijks bestuur Jong N-VA

Mike Verslijpe

Mike Verslijpe, penningmeester van N-VA Kortrijk en sinds december voorzitter van Jong N-VA 1302, is verkozen als lid in het dagelijks bestuur van Jong N-VA nationaal. Hij zal de komende drie jaar de West-Vlaamse stem zijn in de nationale jongerenorganisatie van de partij. 

In het weekend van 4-6 maart verzamelden de jongeren van Jong N-VA zich in Dworp voor het jaarlijkse Wintertreffen. Naast een educatief programma met workshops, brainstormsessies en lezingen door o.m. Theo Francken stonden dit jaar ook de tweejaarlijkse bestuursverkiezingen gepland.

Het was vooral uitkijken naar wie de nieuwe voorzitter zou worden nu Viktor Rooseleer geen kandidaat was om zichzelf op te volgen. Jeroen Bergers uit Vilvoorde trok aan het langste eind in de verkiezing en is de komende jaren de nationaal voorzitter van Jong N-VA. Naast de functie van voorzitter werden ook de andere functies voor het Dagelijks Bestuur verkozen. Mike Verslijpe, 24 jaar oud en woonachtig op Overleie, stelde zich kandidaat voor lid in het DB en werd met een ruime meerderheid verkozen. Hij zal zo de West-Vlaamse stem zijn in het bestuur van Jong N-VA tot en met 2025.

Mike Verslijpe: “Mijn ambitie is duidelijk: ik wil de drempel zoveel mogelijk verlagen voor jongeren om zich aan te sluiten bij Jong N-VA. De jeugd is de toekomst en ik wil de toekomst dan ook verzekeren door ons ledenaantal te laten groeien. Daarnaast wordt het natuurlijk een belangrijke periode voor Jong N-VA. We gaan richting een jaar met dubbele verkiezingen en ik wil vanuit het Dagelijks Bestuur zoveel mogelijk helpen jongeren te ondersteunen  in de voorbereiding op die verkiezingen. Zo zorgen we er voor dat er ook heel wat jongeren in 2024 een mooie plaats op de lijst zullen krijgen.”

Het volledige dagelijks bestuur van Jong N-VA ziet er de komende jaren als volgt uit: Jeroen Bergers (voorzitter), Nick Van Elsen (secretaris), Shauny Bronders (penningmeester), Klaas De Smedt (voorzitter afdelingsraad), Torben Gering (partijraadslid), Evi Rasschaert, Joachim De Leenheer, Arne Vermeersch en Mike Verslijpe (Dagelijks Bestuurleden).

Mike Verslijpe

Mike Verslijpe

Voorzitter, Lid van het dagelijks bestuur van Jong N-VA Nationaal