Home Wie-is-wie Wout Patyn

Wout Patyn

Bestuurslid, Gemeenteraadslid

Student in Gent

Wout is afgestudeerd als historicus en ging daarna aan de slag op het kabinet van Jan Jambon, minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken. Na de val van de regering over het Marrakeshpact ging Wout aan het werk bij Kamerlijsttrekker Sander Loones om vervolgens zijn parlementair medewerker te worden in het federaal parlement. Zijn eerste politieke contact met de N-VA had hij met de Jong N-VA UGent afdeling, de grootste Jong N-VA-afdeling van Vlaanderen waar hij twee jaar voorzitter van geweest is. Al snel trad hij ook toe tot de Jong N-VA-afdeling van zijn eigen regio: Jong N-VA 1302 (Kortrijk-Harelbeke-Kuurne-Zwevegem). Van daaruit werd de basis gelegd om ook een engagement op te nemen in de moederpartij.

Actief in de moederpartij

Binnen de lokale afdeling Harelbeke is Wout een van de jongsten van de bestuursploeg. Na lang werk te hebben verricht achter de schermen als communicatie-, leden- en jongerenverantwoordelijk en webbeheerder, trad Wout op de voorgrond en nam deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. Hij werd rechtstreeks verkozen in de gemeenteraad en werd tevens benoemd door het afdelingsbestuur tot fractievoorzitter. Met volle overtuiging zet Wout zich in voor een beter Harelbeke. Een Harelbeke waar iedere burger trots is op zijn stad!

Toekomstplannen

Naast het politieke luik is Wout sterk begaan met het Vlaamse onderwijs. Graag zou hij zelf voor de klas staan en maatschappijgerichte vakken doceren. Het is zijn droom om ooit een eigen school op te richten. Wout heeft een duidelijke toekomstvisie over Harelbeke: een kordaat en efficiënt bestuur waarin kerntaken centraal staan. Een stad waar de jeugd zich kan ontplooien, er kwaliteitsvol onderwijs wordt aangeboden, zonder afbreuk te doen aan het onderwijsniveau en met respect voor de Nederlandse taal, en waar aandacht is voor milieu en natuur.

 Wout Patyn
Bavikhove (Harelbeke)
07 sep 1996
Tel.
+320474091617